VILLA

 

Het huis ligt als een oase tussen het groen.

Sudanita Homestay ligt in Ababi, een klein dorp in Oost-Bali.  

Oost-Bali is een gebied met schitterende natuur en nog vrij onaangetast door toerisme.

We verhuren een groot gedeelte van het huis onder de naam

SUDANITA HOMESTAY.

Sudanita Homestay is een heerlijk groot huis middenin de rijke natuur van Bali, omringd door palmbomen, bomen vol tropische vruchten, bamboe-bossen, een droge rivierbedding, heuvels en veel meer. Het huis ligt rondom vrij in de omgeving. Vanwege de ligging tegen de berg Gunung Agung is de temperatuur wat gematigder. Het huis zelf is redelijk koel en de veranda biedt volop schaduw en koelte.

Gede neemt u ook graag mee voor een wandeling in de nabije omgeving of voor een langere wandeling dwars door rijstvelden, door bossen en over heuvels, langs Balinese dorpjes, tempels en paleizen. En hij laat u ook graag de rest van Bali zien. Gede is een ervaren chauffeur, kent de 'hot-spots' en kan boeiend over zijn land vertellen.

Alles onder één dak !

Sudanita Homestay heeft 2 grotere slaapkamers, een kleinere slaapkamer,  2 grote badkamers, een werkkamertje, een woonkeuken, een woonkamer en  een grote veranda.

De 3 slaapkamers + badkamers bieden we te huur aan.

Dat is dan uw tijdelijk privedomein, waarbij het u vrij staat ook van de rest van de woning gebruik te maken. De keuken is echter vooral het domein van onszelf, want alle maaltijden worden door ons zelf klaargemaakt, maar als koken uw hobby is en u wilt Balinees leren koken, dan bent u meer dan welkom om een handje mee te helpen.

Kamer 1  
Slaapkamer met een tweepersoonsbed (160x200), een grote kledingkast, een grote kapspiegel en een fan.
Kamer 2  
Slaapkamer met twee éénpersoonsbedden (90x200), een grote kledingkast, een grote kapspiegel en een fan.

Kamer 3  
Slaapkamer met een breed éénpersoonsbed (120x200) met hemelbed, een hoge kledingkast, een kleinere kast en een fan.

 

 

 

 

De badkamer van kamer 2 wordt gedeeld met de kleinere slaapkamer, kamer 3.

 

 
Kamer 1 en 2 hebben aangrenzende badkamers, voorzien van een douche en wastafel, beide met warm en koud stromend water, een toilet en een mandibak.

 

 

De woonkeuken heeft een ruim aanrecht met gaskomfoor en wasbak, twee koelkasten, grote opbergrekken en een ovale tafel met vier stoelen.

Het werkkamertje beschikt over een  werktafel met computer (geen internet) en een boekenkast met veel boeken over Bali, leesboeken over Indië, kookboeken en andere lectuur. U mag uiteraard alles lezen wat in de boekenkast staat.

De woonkamer heeft een ruim zitje met uitzicht naar buiten, een TV, DVD-speler en stereo-apparatuur.

De veranda is dusdanig groot dat je er zelfs tijdens een stortbui droog kunt zitten en het is er heerlijk koel. Er staat een bamboezitje bestaande uit een bankstel, twee stoelen en een salontafel. Ook staat er een bamboeligbed.   

Sowieso speelt het leven op Bali zich voornamelijk buiten af, vanwege de blijvend aangename temperatuur.

De tuin heeft dan ook een aantal zitjes, waar u zowel in de zon kunt zitten als de verkoeling van de schaduw kunt opzoeken.  

Er zijn grote vijvers met fonteinen, lotusbloemen en waterlelies. Ook zijn er bananenbomen en vele andere fruitbomen zoals papaya, mango, avocado, manggis en rambutan en verder vele vele tropische planten en kruiden. Vanaf de ruime veranda komt u ogen tekort om de vele vogels en kleurrijke vlinders, die ook van de tuin genieten, te volgen.                             

Middenin de tuin bevindt zich een eethuisje waar u het ontbijt en eventueel ook lunch en diner in alle privacy kunt gebruiken. Verder kunt u er genieten van een rijkdom aan bloemen, planten, kruiden en vruchten.
Voor de zonaanbidders hebben we twee houten ligbedden in de tuin staan. Ook is er een grote huistempel waar huiselijke ceremonies worden gehouden en een huisaltaartje voor de dagelijkse offertjes, geheel volgens Balinese traditie.
 

Uw vakantie bij Sudanita Homestay wordt volledig door ons verzorgd.

Het ontbijt is bij de huurprijs van uw kamer inbegrepen. We kunnen eventueel uw lunch en/of diner verzorgen. U kunt ook lunchen en/of dineren in Tirtagangga, Amed of Candidasa met goede restaurants waar u zowel Balinese, Indonesische als Europese maaltijden kunt bestellen.

Verder is er een was- en strijkservice beschikbaar. De slaapkamers en badkamers worden dagelijks schoongemaakt. In de kamers zijn beddengoed, handdoeken en washandjes aanwezig.

Indien u dat wenst halen en brengen we u, tegen vergoeding, van en naar het vliegveld. Zie de tarievenpagina.

U bent optimaal bij ons te gast: in een huiselijke sfeer met alle persoonlijke aandacht die u verdient. Wij zien graag dat onze gasten het prima naar hun zin hebben.