INTRODUCTIE

Mogen we ons even voorstellen ?

 

Gede is manager en gastheer van Sudanita Homestay. Hij zorgt ervoor dat uw verblijf bij Sudanita Homestay zo aangenaam mogelijk verloopt. Gede is geboren en getogen op Bali en daardoor bekend met de Balinese cultuur, natuur en religie. Hij kan boeiend vertellen over zijn land, over de vele kleurrijke ceremonies, over zijn familie-geschiedenis, over de flora en fauna, Balinese gewoonten, en veel veel meer. Hij laat u maar wat graag "zijn" Bali zien d.m.v. dagtochten over heel Bali met de auto en schitterende wandeltochten in de omgeving. Inmiddels is hij ook aardig bekend met de Nederlandse cultuur, is 2x in Nederland geweest en spreekt goed Engels. Hij is altijd goedlachs, bijzonder leergierig en staat open voor nieuwe ervaringen.
 

Ketut is een jonge Balinese vrouw en een zeer gewaardeerde hulp die, als er gasten zijn bij Sudanita Homestay, voor ons kookt, schoonmaakt, wast en strijkt. Vooral haar Balinese maaltijden zijn om je vingers bij af te likken. Ze leert snel, toont eigen initiatief en is heel vriendelijk en behulpzaam.

 

Wayan is een jonge Balinese man. Hij helpt Gede waar nodig en helpt Ketut o.a. bij het klaarmaken van het ontbijt, het schoonmaken van de kamers en het bereiden en serveren van het diner. Verder zult u hem af en toe aan het werk zien in de tuin of begeleidt hij wandelingen in de omgeving van Ababi. Op dit moment leert hij autorijden. Wayan is een rustige, aardige man en flexibel ingesteld. Een manusje van alles.

Gede, Ketut en Wayan vormen de solide basis van het geweldige Sudanita-Bali-team.  Wayan en Ketut hebben elkaar leren kennen bij Sudanita Homestay. En dat klikte. Ze zijn in november 2008 met elkaar getrouwd en hebben nu een lief dochtertje Putu.  

 

Anita woont en werkt in Nederland. Tijdens een vakantie op Bali is ze helemaal in de ban geraakt van het paradijselijke Bali. Samen met Gede en zijn familie heeft ze Sudanita Homestay opgezet. Anita verricht ondersteunende werkzaamheden "op de achtergrond", zoals het beantwoorden van uw e-mails, promotie, administratie, etc. 

 

 

 

Beleef het echte Bali, met de mensen die er wonen.

Sudanita Homestay bevindt zich in het kleine plaatsje Ababi, nabij Tirtagangga, aan de voet van de berg Agung, Oost-Bali. Gede en Anita hebben samen met de inwoners van Ababi Sudanita Homestay opgebouwd. We hebben het plan gevat om een groot gedeelte van het huis te verhuren en rondritten en wandeltochten over Bali te organiseren. Niet alleen hopen we op die manier een inkomen te realiseren, voor onszelf en de inwoners van Ababi, maar vooral willen we eens iets anders te bieden hebben dan alleen de toeristische buitenkant van Bali. U kunt hier bijvoorbeeld kennismaken met de plaatselijke bevolking en hun bezigheden; werken op de rijstvelden, offertjes maken, wassen bij de openbare badplaats (in de openlucht), het vee verzorgen en alles waar men zijn/haar dag mee vult.

We bieden u de rust en de ruimte van Oost-Bali en een verblijf in huiselijke sfeer, om vandaaruit de rest van al het moois op Bali te ontdekken.

Sudanita Homestay is een prettige mix van Balinese en Nederlandse invloeden,

wat u zult ervaren als u bij ons verblijft. Vooral als u houdt van natuur, wandelen, dorpsleven, ceremonies, een Balinese massage, snorkelen in zee, zwemmen in bronwater, lokale markt bezoeken, een kijkje nemen in een lokaal schooltje, een Balinese dansles met kinderen bijwonen en genieten van een tropische tuin en de heerlijke Balinese maaltijden van Sudanita, dan is Sudanita Homestay voor u zeer de moeite waard.

We garanderen u dat u met vele indrukken naar huis terug zult keren.